Leenderstrijp

Over Ons

Bij onze kleinschalige Bed & Breakfast hoort natuurlijk een website, anders weet niemand van het bestaan af. Oorspronkelijk hadden we een heel eenvoudige site bestaande uit één pagina met wat tekst en twee foto's. Goed genoeg voor het doel.
Maar gaandeweg begon het een beetje te kriebelen. Waarom niet wat meer informatie over natuurgebieden in de buurt, we hadden tenslotte al een heleboel foto's liggen. En iets over Leenderstrijp, dat bij velen onbekend zal zijn. En wat over een paar van onze hobby's.

Foto's

De natuurfoto's zijn vrijwel allemaal van Gonnie. Zij gaat iedere ochtend aan de wandel door de natuur in de buurt. In de loop der tijd heeft ze veel foto's gemaakt, tegenwoordig met een Fuji F31fd (geweldig apparaatje).
Op reis doen we het samen, dan gaat er sinds 2006 ook een DSC-R1 mee. Dat was de eerste grote fotocamera van Sony, een fantastisch ding.
De fotoshows vragen een snelle internetverbinding, anders werkt het niet zo goed.

Films

U kunt hier films bekijken die in Leende of Leenderstrijp spelen. Ze zijn door mijzelf gemaakt met een Sony VX1000 camera. Gewoon filmen uit de hand bij bestaand licht en met omgevingsgeluid om de spontaniteit niet in de weg te staan. Sporadisch is er een statief, een tweede camera of een richtmicrofoon gebruikt.
Er zit een duidelijke ontwikkeling in het filmisch nivau van de producties. Dat komt natuurlijk door de opgedane ervaring, maar met name ook door de opleiding filmregie die ik een paar jaar geleden heb gevolgd.
Om het te kunnen zien is een snelle computer nodig, anders krijg je schokkerig beeld.